Spring til indhold

Kursus

Kursus (over telefonen) i håndtering af angst

Mennesker føler angst, og for nogle af os, bliver angst et af vores formål her i livet. Vi overgiver os i alt til disse følelser og de tager vores liv fuldstændigt. På en måde har vi ikke angst. Angsten har os.

Hvis man kun forsøger at skubbe disse følelser væk, kan vi risikere at de bliver større. Derfor handler dette kursus også om at kunne rumme og omfavne de ubehagelige følelser, så man kan bryde fri af dem. Det kan godt lyde skræmmende, men jeg vil sørge for at det bliver på så blid en måde som muligt, krydret med humor, så det ikke bliver så slemt. Hvis du vil lade mig følges med dig, vil vi sammen gennemleve en rejse, som vil lede dig et nyt og vidunderligt sted hen, oven i købet selv om der også der vil være angst og uro.

I stedet for at se på angst som noget du ”har”, fx et brækket ben, der skal repareret, sættes sammen og blive raskt, eller en virus, du skal komme over, er problemet mere beskrevet i forskellige områder. Det er ligesom byggesten til en mur. Muren til enten succes eller problemer i livet.

Væk fra…

  • Forestil dig at du godt kunne tænke dig at deltage i en fest eller sammenkomst, men du er bange for at folk vil afvise dig eller ikke kunne lide dig, og derfor melder du afbud.
  • Forestil dig at du kunne tænke dig en kæreste og vil stifte familie, men du har en fornemmelse af at forældrerollen bliver alt for meget, så du gør ikke noget for at få en kæreste.
  • Forestil dig, at du kunne tænke dig at avancere eller bliver dygtigere til det, du laver og lever af, men at du altid kæmper med deadlines, og bekymrer dig om at begå fejltagelser og at nedtur venter hvert øjeblik, så du gør ingenting eller noget helt andet.

Kender du en af de situationer og har du allerede arbejdet hårdt med det?

Hen imod….

Tænk hvis du ikke kan forhindre første del af hver af sætningerne, men i stedet kunne rumme den sidste halvdel.

  • At du kan tage til et selskab og stadig føle nervøsiteten, men at kunne rumme den og nyde festen.
  • At du kan få dig en kæreste, planlægge børn sammen, stadig være bange for om du er i stand til at gøre det godt nok, men at kunne rumme følelsen, og sammen kunne gøre det, der er godt nok for barn, børn og familie.
  • At du kan blive dygtigere, alt imens du kæmper med deadlines og følelsen af fiasko, men at du taler med andre om det, og opdager at andre har det mere eller mindre på samme måde, og at det er OK.

Der er mange former for angst, og mange behandlere at sat navn og etiketter på de forskellige former. Det er selvfølgelig godt at kunne forstå hvad der foregår, men det er ikke altid nok til at kunne gøre noget ved det.

Lykken findes ikke i et pilleglas, eller i en flaske, eller i underholdningsindustrien.

Se også www.ikkemereangst.dk/online-kursus/

eller ring til mig på telefon 21 79 18 50 for at høre nærmere om kurset.

 

Mikael Hoffmann

Angst-terapeut og -coach Mikael Hoffmann

.